Byte av skärm med skador Macbook Air M1 2020

Tredje skärmbytet på en Macboor Air M1 2020 på relativt kort tid. På denna skärmen precis som tidigare skärmar ser det ut som om skärmen fått sig en smäll och därför ger streck i bilden. Att felet ligger i skärmen kan styrkas genom att trycka på olika punkter på skärmen, om felet förvärras är det ny skärm som gäller. Försök gärna själv genom att trycka i hörnen där strecken uppstår.

Denna kunden ville installera tredjepartsskärm istället för original, förståeligt eftersom originalskärm kostar runt 5000kr och tredjepartsskärm 2700kr. Och helt ärligt, jag ser ingen skillnad på skärmens kvalitet mer än att Apples logo saknas i locket och den kinesiska texten som finns på själva kontakten inuti datorn. Så om datorn börjar bli sliten och inte skall säljas vidare, då är en tredjepartsskärm ett gott alternativ.

Med lite tur lyckades jag dessutom få hem tredjepartsskärmen på 2 dagar, i jämförelse med originalskärmen som normalt brukar snurra i europa 1-2 veckor före de brukar dyka upp i Sverige.

 

Vill du göra jobbet själv?

Då krävs att kan skruva upp de extremt små skruvskallarna som sitter i Apple datorer. Jobbet relativt smidigt med rätt verktyg och det finns många guider på nätet. Men jag kan starkt rekommendera iFixit Manta kit som jag själv använder vid bytet, och finns att köpa i JMUX-shoppen.